Pşşt Kutucu!

Pşşt Kutucu!

Merhaba, 

Ben Sarp Süerdaş, Kutuda Sanat Var’ın kurucusuyum. Bu yazı, Kutuda Sanat Var’dan yoğun olarak talep ettiğiniz ve bizim hazırlıklarını bir süre önce başlattığımız yayının ilk adımı, yani sen bu yazıyı okuduğuna göre, biz Kutu Blog’u açtık demektir.

“Kutu Blog’un ilk yazısı ne olsun?” diye çok düşünüp, farklı pek çok fikri değerlendirirken, Kutuda Sanat Var’ın hikayesini bizzat kurucusu olarak, benim paylaşmamın ve hoşgeldin demenin en samimi başlangıç olacağını düşündük. Bu vesileyle artık sanat malzemelerinin kullanımından, takip ettiğimiz sanat akımlarına, sergilerden, kutuya sığdırdığımız sanata dair seninle keyifle sohbet edebileceğimiz ne kadar mesele varsa yer vermeye çalışacağımız sayfalarımıza hoş geldin.

Fakat, bunlara geçmeden önce “nereden çıktı bu Kutuda Sanat Var?” sorusunu kısaca açıklamak istiyorum.

Kutuda Sanat Var 2016’nın sonlarına doğru fikri tarafımca oluşturulan ve daha sonra dünyada böyle bir iş yapan var mıdır acaba diye araştırıp, şekillendirdiğim bir proje olarak başladı. Kutuda Sanat Var’ın çıkış noktasını anlatırken hep değindiğim 3 temel etken var:

  • - Görsel tasarımcı olarak “faydalı” bir iş yapabilme isteğim,
  • - Sanat malzemesi, kalem ve defter takıntımı herkesle paylaşabilme heyecanım,
  • - Sanatçı olmamama rağmen, yıllardır çok fazla duyduğum “ben yeteneksizim”, “ben yapamam” gibi bahanelerin yersiz olduğunu ve herkesin içinde aslında bu yaratıcılığın olduğunu kanıtlama isteğim.

Bu üç etken, benim hayatımda henüz bir projeye dönüşmüş değildi. Bir gün, bir dergide, dünyanın geleneksel e-ticaret modeline rakip olarak devrim niteliğinde gelişmekte olan “abonelik modelli e-ticaret” ile ilgili bir makaleyi okuduğumda ne yapabileceğime dair ilk kıvılcım yanmış oldu. Kısa bir süre sonra da ortaya, Kutuda Sanat Var’ın fikri çıktı. Dünyada benimle aynı konuyu dert etmiş insanların çözümlerini, Türkiye’deki potansiyel talebi ve iş modelini araştırdıkça da Kutuda Sanat Var, bir fikirden, bir projeye evrildi. 2017 yılının ilk günlerinde lansmanını yaptık. Mayıs 2018 itibari yani yaklaşık 1.5 senedir, Türkiye’nin her yerine sanat kutuları gönderiyoruz. Toplam 16 farklı sanat kutusu hazırladık. Geçtiğimiz 1.5 sene içerisinde, Türkiye’nin 81 ilinin 42’sine sanat kutularımızı ulaştırdık. En küçüğü 8 ve en büyüğü 87 yaşında olmak üzere 100’lerce kişiye sanat bulaştırdık ve 200’e yakın inasana, sanat hediye edilmesine aracı olduk.

Şimdi de Kutu Blog sayesinde sanatı ve yaratıcılığı biraz daha hayatımızın içerisine katmak için, bizim dilimizle, senin merak ettiklerinle hep birlikte kendi sanat yayınımızı başlatıyoruz. Görmek istediğin, ilgini çeken, sormak istediğin tüm konuları bize gönderebilir ve Kutu Blog’da araştırmamız için bize destek olabilirsin. Sanat kutularımızda olduğu gibi Kutu Blog’da da hep birlikte elimizi boyaya bulaştırırsak, işin keyfine varabiliriz…

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.